Review Essence fresh & fit awake primer en foundation

 Essence fresh & fit

Toen ik deze nieuwe primer en foundation voorbij zag komen was ik gelijk super nieuwsgierig naar deze primer en foundation. Ik gebruik namelijk altijd de Catrice HD liquid coverage foundation, maar die is heel mat. Ik wilde al een tijdje een beetje een glowy foundation, maar niet zo een dat het lijkt of je zweet.  Lees snel verder voor mijn review van de Essence fresh & fit primer en foundation!

 Essence fresh & fit

Essence fresh & fit awake primer

Dit is wat de primer beloofd:

 • Wake up effect
 • Healthy glow
 • Poriën minimaliseren

Dat klonk voor mij heel interessant! Vooral dat hij dus beloofd een glow te geven aan je huid, maar ook om je poriën te minimaliseren. Dat zie je namelijk niet vaak samen in één product.

De primer geeft inderdaad een super mooie natuurlijk glow aan de huid én ook zijn mijn poriën minder zichtbaar. Een top primer dus! Maar… Ik kreeg onwijs veel pukkels van deze primer. Daarom heb ik ook geen foto dat ik de primer op heb, want ik durf hem gewoon niet meer te gebruiken. Ik denk dat dit door de siliconen komen die erin zitten, want daar heb ik wel eens vaker last van gehad. Ik kreeg echt zulke erge pukkels, dat ik eigenlijk een week eerder al foto’s wilde maken voor deze review, maar ik het echt niet aan durfde met mijn huid op dat moment. Maar als je tegen siliconen kan is dit echt een hele mooie primer!

Voordelen:

 • Budgetproof (€3,59)
 • Geeft super mooie glow aan de huid
 • Minimaliseert poriën

Nadelen:

 • Laat niet per se je make up langer zitten
 • Er zitten siliconen in

 Essence fresh & fit

Essence fresh & fit awake make up 10 ivory

Dit is wat de foundation beloofd:

 • Wake up effect
 • Healthy glow
 • Ademende textuur
 • Medium tot hoge dekking, zonder mask effect

 Essence fresh & fit

 Essence fresh & fit

Ik was vooral benieuwd of de kleur goed zou zijn, ik heb namelijk de lichtste kleur 10 ivory. De kleur is voor nu oké, maar over een maandje moet ik hem echt lichter gaan maken met de catrice lightning drops. Ook oxideert de foundation een beetje. Dat betekent dat hij na een tijdje een tintje donkerder wordt op de huid. De foundation is heel licht van textuur en voelt super fijn aan op de huid. Een beetje zoals een BB cream. Je voelt hem totaal niet zitten. En je ziet geen velletjes met deze foundation en ik heb echt een droge huid. Ook geeft de foundation een super mooie natuurlijke glow aan de huid, zonder dat het lijkt alsof je zweet! Zelfs na het afpoederen zie je nog een mooie glow! Ik vind zelf de dekking echt meer medium dan een hoge dekking, maar ik heb zelf ook liever een medium dekking. Ook blijft de foundation heel de dag goed zitten als je hem af poedert. Ik heb een hele droge huid, dus ik hoef eigenlijk overdag niet eens bij te poederen!

Voordelen:

 • Healthy glow, zonder zweet effect
 • Voelt fijn aan op de huid
 • Medium dekking
 • Blijft lang zitten
 • Budgetproof (€4,99)

Nadelen:

 • De lichtste kleur is niet heel licht
 • Geen hoge dekking

Ik vind deze foundation echt onwijs fijn en gebruik hem nu elke dag! Zeker aan te raden voor als je een natuurlijke foundation voor elke dag zoekt en je een droge huid hebt.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *