Spicy avocado eggs on toast

avocado eggs

Dit is denk ik mijn favoriete lunch van het moment. Het is super makkelijk, snel, vullend en heerlijk! Terwijl ik dit schrijf heb ik het net ook weer gegeten voor lunch. Het stelt gewoon nooit teleur. Lees snel verder om te zien hoe ik deze spicy avocado eggs on toast maak!

Om te beginnen de ingredi├źnten die je hiervoor nodig hebt:

  • 2 eieren
  • bakboter
  • 2 geroosterde boterhammen
  • 1 grote avocado
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • chilivlokken

Je begint met het roosteren van de boterhammen. Ik doe dit in een broodrooster, mocht je deze niet hebben kan je het ook even roosteren in de pan. Als de boterhammen aan het roosteren zijn snijd ik de avocado in stukjes en doe deze in een kom. Ik plet de avocado met een vork en voeg dan ongeveer een theelepel knoflookpoeder, een beetje zout en een snufje peper toe. Proef het af en toe om te kijken of er nog meer kruiden nodig zijn. Ik doe er vaak ook nog een klein scheutje olijfolie bij, dit maakt het allemaal net wat smeuiger.

Dan doe je een beetje bakboter in de pan en bak je twee eitjes. Ik maak het eigeel een beetje stuk, want ik vind het lekker om de eitjes nog om te draaien en ze een beetje krokant te bakken. Maar doe vooral wat jij lekker vindt! Doe een beetje zout en peper op de eitjes.

avocado eggs

Dan heb je al het voorwerk gedaan. Je besmeert de twee boterhammen met de avocado mix, daaroverheen strooi je de chilivlokken. De ene keer doe ik wat meer dan de andere keer. Het licht eraan hoe pittig ik hem wil hebben. Daarna doe je de eitjes eroverheen leggen en zijn de spicy avocado eggs on toast klaar!

Wat is momenteel jullie favoriete lunch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *