Syneo 5 Review

Syneo 5

De laatste jaren heb ik best wel wat last van zweetoksels en dan heb ik het vooral over de zweetlucht. De laatste weken was het zo erg dat ik opzoek ging naar een oplossing hiervoor. Ik kwam al snel uit bij de anti-transpirant van Syneo 5. Op bol.com heeft dit product 135 reviews met gemiddeld 4,6 sterren en op Amazon zelfs meer dan 1000 reviews met een gemiddelde van 4,5 sterren. Toen ik erachter kwam dat dit product ook nog eens vegan én dierproefvrij is, moest ik het proberen.

Ik heb gekozen voor de pumpspray, omdat deze versie de meeste reviews heeft. Er is ook nog een versie met een roller.

Uitleg van het product

Het volgende staat in de bijsluiter beschreven. “Syneo 5 werkt door de speciale combinatie van de samenstelling al naar gelang het huidtype tot en met 5 dagen en kan u beschermen voor overmatig transpiratie. Syneo 5 kan ook onaangename lichaamsgeur in de oksels tot 5 dagen voorkomen. Afhankelijk van het huidtype. Syneo 5 bevat panthenol en allantoïne. Deze lichaamsvriendelijke stoffen beschermen de huid tegen irritatie. En daarin aanwezige vocht inbrengende stoffen beschermen tegen uitdrogen. Een zeer gevoelige huid kan bij het eerste gebruik reageren met een licht branderig gevoel en roodheid. Over het algemeen neemt de roodheid zeer snel af.”

Gebruiksaanwijzing:

 • Was of droog de oksels of andere lichaamsdelen ’s avonds voor het slapen gaan.
 • Spray dan 2 tot 3 maal
 • Syneo ’s nachts laten inwerken
 • De volgende morgen als normaal douchen
 • Als Syneo uitgewerkt is opnieuw aanbrengen

Scheer minstens 6 uur van te voren niet. Gebruik ook geen andere deodoranten in combinatie met Syneo 5.

Syneo 5

Het eerste gebruik

Ik had voor de zekerheid 2 dagen mijn oksels niet geschoren. Ik waste mijn oksels en droogde ze goed. Ik sprayde het 3 maal onder de oksel. Het ruikt niet heel lekker, maar dit ruik je alleen als het aan het intrekken is. Het duurde heel lang voordat het introk, wel meer dan een uur. Het prikte en jeukte best wel. De volgende ochtend voelden m’n oksels abnormaal droog aan, dit voelde heel erg gek. Na het douchen voelden mijn oksels weer oké aan.

Die eerste dag had ik best wel wat gefietst en ik rook mezelf totaal niet! De tweede dag had ik de fout gemaakt om mijn Therme deo op te doen, dit werkte averechts. Hierdoor voelden mijn oksels wat natter. De 3e dag rook ik wel een lichte zweetlucht met inspanning, maar nog steeds echt 70% minder dan normaal.

Het tweede gebruik

Na 3 dagen gebruikte ik Syneo 5 weer. Deze keer wreef ik na 3 keer sprayen heel lichtjes het product in. Hierdoor trok het product sneller in. Deze tweede keer kietelde het alleen een klein beetje. Deze keer probeerde ik het pas na de 4e dag weer opnieuw. Ik merkte dat het product voor mij echt 3 dagen goed werkt. De vierde dag werkt het ook nog wel, maar dan ruik ik de zweetlucht wel een stukje meer.

Ik gebruik Syneo 5 nu ongeveer een maand en het volgende heb ik geleerd:

 • Als ik de ochtend ervoor geschoren heb is dat geen probleem.
 • Als ik voor het sprayen mijn oksels was, is de jeuk en het prikkelende gevoel meer aanwezig.
 • Hoe vaker ik het product gebruikte, hoe minder de jeuk en prikkelende gevoel werd tijdens het intrekken.
 • Het werkt bij mij 3 dagen heel goed. Bij dag 4 is de zweetlucht meer aanwezig.
 • Ochtend na gebruik zijn mijn oksels soms een beetje gevoelig. Dit gaat snel weg.

Voordelen

 • Werkt 3 tot 5 dagen
 • Hoef je maar 2 keer in de week te gebruiken
 • Geen vlekken (als je het eerst goed in laat trekken voordat je iets aantrekt. Ik laat het intrekken met een bandeau bh aan)
 • Makkelijk verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, bol.com en Amazon (op Amazon is Syneo 5 het goedkoopst)

Nadelen

 • Je huid kan jeuken, prikken of branden tijdens het intrekken
 • Volgende ochtend kunnen de oksels wat gevoelig zijn.
 • Kan prijzig zijn. 20 euro in drogisterijen, bij Amazon heb ik hem voor 12,50 besteld.

Als je nagaat dat je hier verder geen andere deodorant bij hoef te gebruiken, vind ik 12,50 nog steeds niet heel duur voor iets wat je maar 2 keer in de week gebruikt. Ik ben super blij met dit product! Ik ben niet meer onzeker of ik naar zweet ruik, dus die schaamte is weg. Hier ben ik onwijs blij mee. Ik kan vaak een T-shirt of trui meerdere dagen aan! Dat is mij nog nooit overkomen. Het enige wat ik hoop is dat het product blijft werken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *