Tips om te ontspannen

 

strand1

Ontspannen is misschien wel iets wat veel mensen vergeten, toch is het heel belangrijk. Af en toe jezelf opladen, zodat je er weer tegenaan kunt! Toch ontspannen mensen op verschillenden manieren. Sommige ontspannen door middel van sporten en andere weer door een boek te lezen. Ik ga jullie vertellen hoe ik ontspan en misschien breng ik jullie wel op een idee!

Yoga

Begin dit jaar begon ik met yoga via het kanaal DoYouYoga, hierboven zie je mijn favoriet. Ik begon met de 30 day challenge, maar al snel was ik 3 keer opnieuw begonnen. Het liefst doe ik het een paar keer in week. Dan doe ik een van de dagen van de challenge, deze duren gemiddeld 15 minuten. Het ontspant heel erg! Dit komt omdat je je concentreert op je lichaam en ademhaling. Ik merk ook aan mezelf dat ik me een stuk beter voel als ik het weer een paar keer heb gedaan.

Youtube, series en films

Dit is een vorm van ontspanning die ik elke dag wel doe. Ik kijk elke dag Youtube filmpjes, vooral in de ochtend tijdens het opmaken. Ik heb laatst een artikel geschreven waarin ik vertel wat mijn 5 favoriete TV series en mijn favoriete 5 youtubers zijn.

Sims 3

Vroeger was ik al helemaal gek van Sims 1. Sims 4 is net uit en ik zou hem graag willen hebben, alleen 65 euro vind ik een beetje te veel. Ik speel op dit moment dus Sims 3. Ik vind het vooral leuk om een gezin te creëren en het huis in te richten!

Just dance 2015

Om maar even bij de spellen te blijven, beweging is ook een goede manier om te ontspannen. Ik ben totaal geen type dat naar de sportschool gaat of hardloopt. Daarom wilde ik ook graag Just dance, omdat ik het wel leuk vind om te dansen. Meer dan een jaar geleden kocht ik Just dance 4, waar ik al helemaal gek van was. En dan vooral van de Work-Outs. Dit jaar kreeg ik voor mijn verjaardag Just dance 2015 en na 2 uur dansen had ik nog niet alle nummers gehad!

SAMSUNG DIGIMAX A503

Wandelen

Vroeger wandelde we als gezin al best vaak. Vooral als we op de camping waren, gingen we altijd wel even een rondje wandelen in het bos. Sinds we 5 jaar geleden ons hondje Bono namen, wandelen we bijna elk weekend. Vaak wandel ik met mijn ouders, broer, schoonzus en natuurlijk Bono. Soms nemen we ook het hondje van Germaine mee en lopen we ook met mijn ooms en tantes die ook honden hebben. Germaine heeft een artikel geschreven met een paar mooie foto’s erbij, neem eens een kijkje. Wandelen vind ik heel erg fijn, omdat je lekker buiten bent en je veel honden tegenkomt! Het komt wel eens voor dat we verdwalen, maar achja we zijn altijd weer thuis gekomen.

boek

Lezen

Soms is het ook wel fijn om even weg  te gaan van het laptopscherm. Lezen is dan iets wat ik heel graag doe. Vroeger was ik al een hele erge boekenwurm en alle boeken van ‘hoe overleef ik…’ staan nog in mijn boekenkast. Sinds dit jaar ben ik begonnen met het lezen van Engelse boeken en sindsdien heb ik geen Nederlands boek meer aangeraakt!

kleurboek1

Kleurboek voor volwassenen

Dit is ook een hele fijne manier om te ontspannen. Als kind vond ik het al heel erg leuk om te kleuren en dan vooral Disney kleurplaten. Toen ik dus op Teske haar blog (linkje) las over ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen’ kon ik niet wachten om hem ook te kopen! Ik heb hem dit jaar voor mijn verjaardag gekregen en heb al een beetje erin gekleurd, zoals je hierboven kunt zien. Na ongeveer een uur heb ik vaak nog niet eens ¼ van de kleurplaat ingekleurd!

Muziek

Muziek is wel een bekende vorm van ontspannen. Ik luister bijna heel de dag door muziek. Als ik echt wil ontspannen of niet zo goed in slaap kom, dan luister ik muziek.  Albums die ik aanraad zijn ‘The Morning’ van Lewis Watson, ‘+’ en ‘ x’ van Ed Sheeran, ‘Paradise Valley’ van John Mayer en ‘In Between Dreams’ van Jack Johnson. Ook houd ik heel erg van zingen, voor mij is dat ook een vorm van ontspanning. Ik kan ook een klein beetje gitaar spelen. Dit doe ik niet zo vaak, maar als ik gitaar speel ben ik uren bezig.

Ik heb nog een laatste tip en deze gebruik ik vaak als ik niet kan slapen. Ik heb deze tip ooit ergens gelezen, maar ik weet helaas niet meer waar. Je gaat op je rug liggen en begint met het concentreren en ontspannen van je voeten. Heel langzaam ga je verder omhoog met het stukje voor stukje ontspannen van je lichaam, totdat je bij je kruin bent. Hierna ben ik zo ontspannen, dat ik binnen no time in slaap val.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *