Vinted tips

Vinted tips

Laatst deelde ik als één van mijn gouden shoptips, Vinted. Dat terwijl ik totaal niet van het online shoppen ben. Ik houd niet van online shoppen, omdat ik overal een andere maat heb en ik daardoor echt kleding moet passen. Als ik online zou shoppen zou ik dus het liefst gewoon alle maten bestellen, maar dat is gewoon niet zo praktisch. Dan blijf je pakketjes terugsturen. Waarom vind ik Vinted dan wel zo fijn? Dat laat ik jullie vandaag weten! Ook geef ik mijn tips om op Vinted leuke en vooral passende kleding te vinden.

Ik vind Vinted zo een leuk en slim idee! Ten eerste is het gewoon heel fijn voor je portemonnee, want de artikelen die erop staan zijn altijd goedkoper dat wat je ervoor in de winkel zou betalen. Daarnaast is het heel verantwoord voor het milieu en geef je kledingstukken weer een tweede leven. Ook heb ik op Vinted eigenlijk maar één “miskoop” gedaan. Het was een topje waar ik al over twijfelde of ik hem zou passen en hij was inderdaad net wat te klein. Het topje was nog geen 3 euro, waardoor dat ook geen grote ramp is.

Scrollen, scrollen en scrollen

Nadat je een account hebt aangemaakt op Vinted en erop gaat kijken, krijg je waarschijnlijk heel veel dingen die je niet leuk vind. Mijn tip is ook om best wel wat tijd te spenderen op de app. Het is echt wel even zoeken totdat je leuke items tegenkomt.

Merken

Bij de instellingen kan je aankruisen welke kledingmerken je leuk vindt. Zo krijg je vaker deze merken te zien.

Favorieten

Zodra je iets leuks tegenkomt zet het dan gelijk in je favorieten. Vaak genoeg komt de verkoper dan met een bod wat iets lager ligt. Op deze manier krijg je ook een bericht als de verkoper het artikel in het algemeen de prijs verlaagt.

Zoek kleding die je al hebt

Dit is een goede tip om zeker te weten dat als je iets koopt op de app het ook past. Ik heb bijvoorbeeld een favoriet zomerjurkje van de C&A die ik niet meer paste. Die heb ik toen een maatje groter opgezocht op Vinted en voor 5 euro gescoord! Ook kocht ik een jurkje met hetzelfde model, waardoor ik wist dat het mooi zou staan. Ook heb ik zelfs een Monki broek die ik graag ook in het zwart wilde hebben, gevonden op Vinted. Het was dezelfde maat als de andere broek die ik al had van hetzelfde model, waardoor ik zeker wist dat de broek zou passen.

Aan foto’s

Een goede tip om iets meer zekerheid te krijgen of je het kledingstuk zou passen of niet is om alleen artikelen te kopen waarbij de verkoper foto’s heeft waar ze het artikel aan hebben. Zo kan je een beetje zien wat het figuur van de verkoper is en of dat een beetje overeenkomt met jouw figuur. Je kan ook zien hoe het artikel valt.

Vraag afmetingen

Wat ook een goede tip is, is om te vragen in de chat hoelang bijvoorbeeld een jurkje is of hoelang de persoon is. Zodat je wat beter kan inschatten of een jurkje lang genoeg is of bijvoorbeeld een broek niet te lang.

Bij twijfel, chat

Als je twijfelt of iets niet te goedkoop wordt aangeprezen, of dat de verkoper wel nog actief is, of dat er niet meer beschadigingen zijn is het slim om de verkoper een berichtje te sturen. Zo dacht ik een keer een zo goed als nieuwe Ameria Today jas voor 10 euro gescoord te hebben, maar werd de verkoop later geannuleerd omdat de verkoper per ongeluk het artikel voor het verkeerde bedrag online had gezet. Het geeft zeker niet altijd zekerheid. Zo heb ik ook een keer een jas gekocht waar toch meer beschadigingen op zaten dan vermeld was én ik had nog gevraagd of er nog meer beschadigingen waren. Als je iets binnenkrijgt wat echt te beschadigd is, kan je altijd een klacht indienen en het samen met de verkoper oplossen of als dat niet lukt met Vinted zelf tot een oplossing komen.

Vergelijkbare artikelen

Als je naar beneden scrolt bij een artikel dan kan je klikken op “vergelijkbare artikelen”. Vaak genoeg krijg je dan zelfs hetzelfde artikel te zien, maar dan van een andere verkoper. Zo kan je erachter komen of iemand anders hetzelfde artikel misschien wel voor een goedkopere prijs verkoopt. Of misschien zoek je het artikel in een andere maat en vind je die maat bij een andere verkoper.

Koop meerdere artikelen van een verkoper

Veel Vinted verkopers geven korting als je meerdere artikelen bij hen koopt. Zo bespaar je toch weer geld! En je bespaart sowieso op de verzendkosten op deze manier. Dus kijk altijd even rond wat voor leuks de verkoper nog meer verkoopt.

Probeer te onderhandelen

Bij artikelen die je toch wat te duur vindt, kan je altijd proberen te onderhandelen. Je kan een bod doen wat iets lager ligt dan het verkoopbedrag. De verkoper kan dan altijd weer een bod terug doen of je bod accepteren. Zo kan je nog meer geld besparen!

Laat het bij een servicepunt bezorgen

Het is altijd goedkoper om een artikel bij een servicepunt te laten bezorgen dan te kiezen voor thuisbezorging. Soms is dit zelfs gratis!

Ik heb niet echt tips als het gaat om het verkopen van spullen op Vinted. Ik heb zelf wel best veel boeken verkocht op Vinted, maar ik heb nog nooit kleding verkocht.

Zijn jullie actief op Vinted?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *